Monday, November 28, 2011

benci ke?

Hai all, salam Isnin.

mulakan hari-hari baru dalam tahun yang baru (tahun Islam) dengan senyuman walaupun pagi-pagi lagi anda sudah dibambu bos ditempat kerja mahupun kereta anda dicalar mat rempit mahupun seluar jeans levi's uptown kesayangan anda di ampaian kena curi ataupun roti bakar breakfast anda hangit pagi tadi. Pagi ni seperti biasalah sementara bos-bos meeting, curi sat masa kerja update belog yang tak semenggah ni. tp terima kasih la ada jugak follower.ehehhe sayang awak semua.

okay2 sebelum ke laut, mari siggah ke sungai dulu.eh entahpape engkau nih, lempang kang. okay2 maaf. mari terus ke topik asal. topik ni sebenarnya dah basi tapi saja nk ketengahkan balik sebab nak tau apa kerasionalan awak semua benci perkara-perkara kat bawah ni. oh, topik ni refer kepada Facebook phenomena ye:

(AMARAN: SILA JANGAN BACA SECARA SERIUS. SELEPAS BACA, SILA LETAK TANGAN DI BAHU DAN MATA PANDANG KE ATAS))

kenapa benci kalau..........:


1) ramai orang(gadis terutamanya) upload gambar kat facebook buat mulut muncung ala2 enjelina joli. kenapa awak nak benci? bagi laaa peluang diorang nak tunjuk lipstik baru beli kat Giant tgh sale.takbaik awak semua salahertikan yang dia orang nak goda lelaki. sekurang-kurangnya, di orang tolong naikkan ekonomi negara sebab tolong promote lipstik yang tengah sale kat Giant tu.

makcik ni pun nak tolong promote lipstik baru tau.warna  natural gitu.(google souce)




2) ramai antara kawan-kawan kita guna "....ewww" di hujung ayat dia orang. tak baik tau nak benci. sebenarnya, dia orang tengah buat senaman jari. itulah senaman yang paling mudah untuk bakar lemak-lemak yang ada kat ibu jari mahupun siku. cuba try sekarang." apewwww kabar awak semuewwww. sihat kewwwwwwwwwww tak? sukewww lewww tewww!"

betul, terbukti berkesan. cuba lah dalam setiap ayat awak kat facebook. tapi saya tak jamin friendlist fb awak berkurang.




3) kenapa perlu benci kalau ramai je (terutama gadis) yang setiap 10/15 minit/setiap hari tukar gambar profile/ post new photo? tak baik tau nak benci. sekurang-kurang nya dia orang nak berkongsi kesyukuran terhadap anugerah Ilahi dikurniakan wajah yang cantik dan ayu dengan awak semua. lagi afdal kalau post gambar baru setiap 5 minit dengan gambar yang sama, bezanya posisi je lain. contoh: gambar pertama tunjuk pipi kiri, gambar kedua tunjuk pipi kanan lepastu buat caption (maaf, saya tak cantik, biasa-biasa je).

google source



4) kenapa perlu benci kalau ada antara adik-adik sekolah post status bergaduh dengan boyfriend/ girlfriend setiap hari tapi esok dah berbaik, pastuh gaduh lagi. contoh macam ni.

ayang: benci la kau.kau ingat aku ingin sangat ke jantan mcm kau.blahlaaa tak hingin la aku.blablabla !@#@$$%**^&(*!!! bla lagi !@@##.justin bieber.....bebal laaa *&^!putus la macam ni!

esoknya...

ayang: alaaa ayang dah ok.semalam sajewww je post marah2.kitew kan dah berjanji sehidup semati. esok kitew makan nasi ayam same2 k awak.


esoknya

ayang: kau ingat nasi ayam tu murah keww? aku beli dgn makcik bedah laaa rm4.50..bayar leww balik..benci kau.benci!!*&*(()#! sumpah nak putus!

dan seterusnyaaaaa..... tak baik tau awak semua benci. adik-adik ni sebenarnya nak tunjuk bahawa air yang dicincang tak akan putus.eh bukan.adik-adik ni nak tunjuk bahawa sebenarnya masih ada harapan selepas putus cinta. eh?


haaa kann kann. tak baik tau awak semua nak benci-benci dia orang ni. ada sebab sebenarnya jadi macam tu.sebenarnya banyak lagi fenomena-fenomena kat facebook kan, tapi disebabkan saya dah malas nak taip,makanya sampai sini saja lah ok? hehe sooooo, apa kata survey? peace! (*_*)v

oh, semalam saya pergi kelas gubahan bunga! the end of the class, ada orang belanja makan 'the best pancake in Hokkaido' pulak. semuanya free.best kan? nak tau? terjah laaa next entry! p/s: buat-buat handcraft ni, teringat pulak kat munirahmokhtar.rindu kau lah munnnn!



till then :)

5 comments:

say- O said...

serius cemerlang alasan2 ko bagi ni.

elynnzainol said...

kan..kan.....

Chenta Eyfa Najibrz said...

hehehe..mmg klako kan

Mastura Khalifa said...

besh gak bace idea ko ni kadang2..haha

elynnzainol said...

kak chenta eyfa : hahaha ;)

mastura: oit masss where have you been? lama tak dengar cerita